Srpska i alžirska preduzeća zajedno grade infrastrukturu

Izvor: S media, 04.Mar.2010, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska i alžirska preduzeća zajedno grade infrastrukturu

Srpska i alžirska preduzeća će u kozorcijumima konkurisati za poslove na izgradnji infrastrukture u Alžiru, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije.

"Alžir upravo usvaja petogodišnji plan i u razvoj infrastrukture će investirati čak 300 milijardi dolara," rekao je Dinkić nakon sastanka sa predsednikom Vlade Alžira Ahmedom Oujahijom.

Dinkić je dodao da bi kompanije iz Srbije, koje su do sada radile projekte manje vrednosti, u konzorcijumima sa alžirskim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preduzećima mogle da dobiju veće poslove vredne više stotina miliona evra.

Dinkić je na sastanku sa alžirskim ministrom zdravlja dogovorio da srpske farmaceutske kompanije dobiju poseban status u Alžiru, što će olakšati poslovanje srpskih kompanija, kao i da se srpskim lekarima uputi poziv da dodju u Alžir i kolegama prenesu znanja, za šta će Alžir izdvojiti značajna sredstva.

Kako se navodi, usaglašeni su poslednji detalji najvećeg izvoznog ugovora za namensku industriju Srbije u ovoj godini. Sastanku je prisustvovao i srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Dinkić se tokom trodnevne posete Alžiru sastao sa još pet ministara i guvernerom ove zemlje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.