Srpska hrana na istoku: Naši proizvodi uskoro u prodavnicama u UAE

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska hrana na istoku: Naši proizvodi uskoro u prodavnicama u UAE

Beograd -- U vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom proleća očekuju se novi proizvodi iz Srbije, najavila je Privredna komora Srbije.

"Srpske kompanije koje su se uspešno predstavile na nedavnom Medjunarodnom sajmu hrane 'Galfud' u Dubaiju, intenzivno pregovaraju s poslovnim partnerima o izvozu proizvoda na tržište Bliskog istoka, a očekuje se i realizacija prvih izvoznih ugovora", navodi se u saopštenju.

Od 16. do 20. februara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 kompanija prehrambene industrije, u organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije, predstavilo se na 25. "Galulfud"-u, najznačajnijem sajmu prehrambene industrije na Bliskom istoku.

Najavljeno je da će početkom aprila delegacija Privredne komore Dubaia posetiti Srbiju. "Konkretizacija saradnje s trgovinskim lancima već je počela. Siguran sam da će poslovi biti uspešni i da će sve više novih proizvoda iz Srbije biti na tržištima Bliskog istoka", rekao je rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

On je rekao da firme UAE i Privredna komora Dubaija smatraju da su prehrambeni proizvodi iz Srbije izuzetnog kvaliteta, ali zato treba više raditi "na brendiranju, sertifikaciji i stabilnosti količina, kako bismo se uključili u globalnu utakmicu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrana iz Srbije uskoro u marketima Ujedinjenih Arapskih Emirata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020

U vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima(UAE) tokom proleća očekuju se novi proizvodi iz Srbije...Naše kompanije, koje su se uspešno predstavile na nedavno održanom Međunarodnom sajmu prehrane Gulfood u Dubaiju, intenzivno pregovaraju sa poslovnim partnerima o izvozu proizvoda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.