Srpska firma pomaže nemačkim lekarima

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 14:23

Srpska firma pomaže nemačkim lekarima

London, Beograd -- Srpski proizvođač radnih odela, firma Trandteks pomaže nemačkim lekarima u borbi protiv pandemije Kovid-19, objavila je Evropska banka za obnovu i razvoj.

Ovaj proizvođač radnih odela za svetski poznate firme kao što su Štil, Kačer, Audi, Mercedes, MAN i Roleks, okrenuo se proizvodnji medicinskih uniformi, koje uglavnom plasira na nemačko tržište, navodi EBRD u saopštenju.

"Od 3,5 miliona medicinskih uniformi koje Trendteks proizvodi godišnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 80 posto se plasira na nemačko tržište, a preostale količine se prodaju u Danskoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj i Švedskoj", precizira EBRD.

Ipak, kako se napominje, nisu sve prozvedene količine izvezene, već je nekoliko hiljada maski donirano bolnicama u Srbiji.

Dodaje se da, zbog pojave korona virusa, ova kompanija radi u tri smene da bi zadovoljila povećanu tražnju u Evropskoj Uniji , te da je dodatno investirala u nabavku nove opreme za proizvodnju maski za lice i zaštitnih mantila za višekratnu upotrebu.

"Trenutno, Trendteks radi na dupliranju proizvodnih kapaciteta koristeći stručnu savetodavnu pomoć koju dobija posredstvom EBRD i EU", piše u saopštenju, i napominje da, ova nekadašnja zanatska radionica, danas zapošljava više od 2,000 ljudi u sedam fabrika u Srbiji, BiH i Albaniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.