Srpska dostignuća na Nedelji održivog razvoja u Abu Dabiju

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska dostignuća na Nedelji održivog razvoja u Abu Dabiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju.
Ane Brnabić je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, istakla da je učešće na tom važnom skupu, na kojem će biti predstavljena srpska dostignuća u oblasti tehnologije, energetike, zdravstva, obrazovanja, veštačke inteligencije i drugih oblasti predstavlja potvrdu odličnih odnosa i bliskog partnerstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja koja danas u svetu predvodi razvoj u oblasti nauke i tehnologija, posebno zelene ekonomije", istakla je Brnabićeva.
Premijerka je rekla da je imala jako dobar razgovor sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, koji je tom prilikom uputio pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. "Nadamo se da će šeik Muhamed bin Zajed ove godine imati još jednom priliku da poseti našu zemlju", rekla je Brnabićeva.
Predsednica Vlade je rekla da joj je bila čast da u ime Republike Srbije uruči jednu od nagrada u oblasti obrazovanja koja se dodeljuje na forumu u Abu Dabiju.
"Srbija je tek 26. zemlja u svetu koja je usvojila Strategiju razvoja veštačke inteligencije i prva u centralnoj i istočnoj Evropi koja ima takvu strategiju, i već smo odvojili značajne resurse za ulaganje u tu oblast", naglasila je premijerka i dodala da će to biti još jedna tema u nastavku saradnje sa UAE.
Nedelja održivog razvoja u Abu Dabiju predstavlja globalnu platformu za ubrzanje održivog razvoja u celom svetu i okuplja ljude iz sveta politike, stručnjake iz industrije, tehnologije i lidere održivosti nove generacije.
Ova platforma podstiče razmenu znanja, primenu novih strategija i pružanje rešenja za pokretanje ekonomskog razvoja i društvenog napretka. Takođe, platforma je posvećena unapređenju razumevanja glavnih društvenih, ekonomskih i ekoloških trendova koji kreiraju održivi razvoj u svetu, kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić u Dubaiu: ŠEIK MUHAMED BIN ZAJED DOLAZI U SRBIJU OVE GODINE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020

Premijerka je kazala i da će ceo svet tokom ove nedelje moći da se upozna sa najvišim dostignućima u oblastima tehnolgije, energetike, zdravstva, obrazovanja,veštačke inteligencije...Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Abu Dabiju sa princem prestolonaslednikom šeikom Muhamedom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

ANA BRNABIĆ U POSETI ABU DABIJU: Predstavljena dostignuća srpske ekonomije i potvrđena bliskost sa UAE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 13:53

Premijerka je imala jako dobar razgovor sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom..Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju...Ana Brnabić je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, istakla da je učešće na tom važnom skupu, na kojem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.