Sredstva za zapošljavanje do 30.000 nezaposlenih u Vojvodini ove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 15:31

Sredstva za zapošljavanje do 30.000 nezaposlenih u Vojvodini ove godine

Zajednički rad na smanjenju stope nezaposlenosti u Vojvodini, kroz sprovođenje Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja za 2023. godinu, cilj je dva sporazuma iz oblasti zapošljavanja koja su potpisali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević i direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar.

Sporazumom je definisana saradnja u realizaciji programa stručne prakse sekretarijata za privredu i turizam, kao i saradnja na realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih akcionim planom za ovu godinu.

Ivanišević je istakao da su sredstva za aktivne mere zapošljavanja ove godine uvećana za oko 10 odsto u odnosu na prošlu i da iznose 50,5 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, težište se stavlja na prekvalifikacije i dokvalifikacije, pa je planirano da se u prvih pola godine za prekvalifikacije i dokvalifikacije u IT sektoru izdvoji 19 miliona dinara.

Ivanišević je naveo da će Sekretarijat za privredu usmeriti NSZ osam miliona dinara za realizaciju stručne prakse studenata koji su lane diplomirali u Vojvodini sa prosekom od 9,5 pa naviše, za samozapošljavanje 16 miliona dinara, dok je za javne radove opredeljeno 7,5 miliona.

Sedlar je navela da budžet NSZ na nivou države iznosi 6,8 milijardi dinara i da se uz učešće Vojvodine u sufinansiranju programa i mera zapošljavanja namenjenih firmama i ljudima koji su na evidenciji nezaposlenih duže od godinu dana, očekuje zapošljavanje do 30.000 nezaposlenih Vojvođana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.