Izvor: B92, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za samozapošljavanje

Beograd -- Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je novi konkurs za dodelu subvencija za nezaposlene "sa evidencije".

Uslov za korišćenje sredstava od 210.000 dinara u pojedinačnom iznosu, koja se dodeljuju u okviru akcije "Otpremninom do posla", je spremnost nezaposlenih da za samozapošljavanje ulože i sopstveni novac, pre svega dobijen od otpremnine.

"Tom novom akcijom moglo bi da bude otvoreno još najmanje 200 radnih mesta", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Građanskih inicijativa.

Konkurs je objavljen u glasilu službe Poslovi, a dostupan je i na sajtu www.rztr.co.yu

Projekt "Otpremninom do posla" pripremilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a sredstva je obezbedila Austrijska agencija za razvoj. Vlada Republike Srbije je izdvojila 80 miliona dinara iz budžeta za tu namenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.