Sredstva za čišćenje deponija sa oranica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za čišćenje deponija sa oranica

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem ugovore predsednicima lokalnih samouprava koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 Tim ugovorima 9 lokalnih samouprava dobiće sredstva  za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta i privođenje nameni tog zemljišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok će po konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, sredstva za projekte dobiti 11 lokalnih samouprava.

Potpredsednik Pokrajinske vlade čestitao je predsednicima lokalnih samouprava na dobroj pripremi projekata i konkursne dokumentacije i pozvao ih da budu spremni da i ubuduće učestvuju i na pokrajinskim i republičkim konkursima, čime će doprineti razvoju svojih sredina i poboljšanju života u njima, a istovremeno stvarati i bolji ambijent za dolazak i domaćih i stranih investitora.

„Pokrajinska vlada je prilikom svog formiranja u prvi plan stavila brži ekonomski razvoj Pokrajine u sklopu bržeg ekonomskog razvoja Republike Srbije, u čemu je posebno značajan prioritet da regionalni razvoj bude ravnomeran na celoj teritoriji Pokrajine, u svih 45 lokalnih samouprava“, rekao je Đorđe Milićević.

 „Dva današnja konkursa, uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta i njegovo stavljanje u funkciju, kao i izgradnja fekalne kanalizacije i objekata vodoprivrede, jesu mere politike ruralnog razvoja i neke su od ključnih mera koje će poništiti razliku u neravnomernoj razvijenosti lokalnih samouprava“, rekao je potpredsednik Milićević.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je rekao da je  uklanjanja divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta započeto  u drugoj polovini 2016. godine, kao nova mera nove Pokrajinske vlade.

 Zahvaljujući ovoj meri, prošle godine je otpad uklonjen sa oko 170 000 m2 divljih deponija. „Ova mera, kao i ostale mere Sekretarijata za poljoprivredu zaslužuje kontinuitet, jer se njima vodi računa o potrebama naseljenih mesta i doprinosi podizanju kvaliteta života na selu i u manjim sredinama“, rekao je Radojević.

Ove godine, za uklanjanje deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 15 miliona dinara.

 Uz učešće lokalnih samouprava koje su na konkursu ostvarile pravo na sredstva iz budžeta – Apatin, Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Žabalj, Irig, Kikinda, Novi Kneževac, Subotica – otpad će biti očišćen sa oko 260 000 m2 divljih deponija, a ukupna vrednost čišćenja iznosiće 23.9 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opština Apatin od Pokrajinskog sekretarijata dobila bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa

Izvor: 025info.rs, 06.Apr.2017

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, uručio je sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vukom Radojevićem, ugovore predsednicima lokalnih samouprava koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.