Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Naši proizvodi konkurentni

Beograd -- Pomoćnik ministra za trgovinu u Vladi Srbije Srđan Srećković tvrdi da Srbija ima proizvode konkurente uvoznim.

"Hrana, gotovi proizvodi, proizvodi namenjeni higijeni, lekove i nameštaj su najkvalitetniji deo privrede. Očekujemo da će mnogi od tih proizvoda dobiti robnu marku, a mi kao država želimo da stanemo iza tih proizvoda", rekao je Srećković za "Glas javnosti".

Prema njegovim rečima, problemi domaćih proizvoda su u zastarelosti dizajna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezgrapanosti marketinga, a često nedostaje i novac za propagandu. "Nema razloga da kupujemo inostrane proizvode, sem ako neko želi da kupi nešto specifično, poput kavijara, što ne proizvodimo", kaže on.

Ministarstvo trgovine je pokrenulo akciju "Kupujmo domaće, obnovimo Srbiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.