Srbobranski košarkaši sledeće sezone u Prvoj ligi Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 12:54

Srbobranski košarkaši sledeće sezone u Prvoj ligi Vojvodine

Pobedom protiv KK Beočin rezultatom 110:79 Košarkaši OKK Srbobran sinoć su se plasirali u viši rang takmičenja i sezonu završili bez ijednog poraza. Bila je ovo poslednja utakmica Druge Vojvođanske lige, u kojoj su Srbobranci osvojili prvo mesto, tako da će se sledeće sezone takmičiti u Prvoj ligi Vojvodine.

Utakmica protiv KK Beočin nije bila presudna, plasman je ostvaren ranije, ali je donela jedan novi rekord za Srbobrance - oni su ovom utakmicom i rezultatom oborili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekord kao jedini tim koji je postizao u proseku 100 poena po utakmici, navodi lokalni srbobranski portal.

Trener OKK Srbobran, Jovica Andrić ističe i da je ovaj plasman ostvaren u sezoni bez poraza što govori u prilog istrajnosti srbobranskog košarkaškog kluba da pokaže da je pred njim velika budućnost.

"Presrećan sam, veliko hvala mojim momcima na odličnom rezultatu. Koliko je meni poznato ovo je večeras bila istorijska pobeda koja je obezbedila da budemo jedini tim do sada koji je u sezoni postizao, u proseku više od 100 poena po utakmici. U našoj ekipi je 25 registrovanih igrača, a 22 su iz Srbobrana. Postigli smo fenomenalan uspeh, budući da ovaj klub postoji malo više od tri godine i za to vreme uspeli smo da prođemo dva ranga takmičenja", kaže trener Jovica Andrić.

Utakmici prisustvovao i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, koji je inače višegodišnji košarkaški sudija.

"Sjajan uspeh za srbobransku košarku. Pre svega želim da se zahvalim našim momcima koji su dokazali i pokazali da su najbolji. Nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama i u narednoj sezoni. Ovaj klub ima pred sobom svetlu budućnost. Naša opština nastaviće da pruža podršku ovom klubu, oni su to bez sumnje zaslužili, ali i svim ostalim sportskim klubovima. Važno nam je da sport ima značajnu ulogu i da se što više mladih bavi sportom", rekao je Debeljački.

Uz šampionsku titulu, nagrade su sinoć dobili trener Jovica Andrić, kao najbolji trener sezone i Jovan Antić, kao najbolji i najefikasniji igrač lige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.