Srbiju tuže za ono što traže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiju tuže za ono što traže

Slovenačka "Adrija ervejz" koja je u vlasništvu nemačkog "4k investa" nedavno se evropskim institucijama žalila na Srbiju da "Er Srbiji" dodeljuje prekomernu državnu pomoć, pišu "Novosti".

List prenosi da su se u isto vreme ključni ljudi "Adrie" sastali sa slovenčkim premijerom Marjanom Šarecom i državnim sekretarom Vojmirom Urlepom, a pored priče o planovima i viziji, kako tvrde mediji, tražili su i državnu pomoć.

Nemački vlasnici očekuju da im zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomogne, a u suprotnom, prema navodima Siol.neta, predviđaju da će zatvoriti kompaniju, otpustiti stotine zaposlenih i odseći Sloveniju od ostatka sveta neposredno pre početka predsedavanja EU.

Kako ovaj portal tvrdi, tražili su od premijera pomoć da regulišu pitanja sa državnim kompanijama i bankama.

Kako navode Novosti, "Adria ervejz" privatizovan je 2016. godine i prvu godinu sa novim vlasnikom završio je u plusu od 3,2 miliona evra, ali je te godine prodao ime za 7,6 miliona evra. Nerednu , 2017. godinu završio je sa gubitkom od 5,4 miliona evra, a prošlu u minusu od oko pet miliona evra.

Mučeći se sa svojom likvidnosčhu Adria je "uprla prst" u Er Srbiju. Lane su od srpske Komisije za kontrolu državne pomoći tražili ocenu da li je pomoć koju naš avio prevoznik dobija od države, koja je njen većinski vlasnik, nezakonita, napominje list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Adrija tuži Er Srbiju zbog "državne pomoći", a sama traži pomoć države

Izvor: B92, 09.Jul.2019

Slovenačka kompanija Adrija ervejz "tužila" je Er Srbiju evropskim institucijama zato što "dodeljuje prekomernu državnu pomoć tom avioprevozniku"...Paradoksalno je, međutim, da je Adrija ervejz, koja je deo nemačkog 4K investa, prema pisanju medija i sama tražila državnu pomoć od Slovenije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.