Srbijagas otpisuje deo duga pančevakom Grejanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2009, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijagas otpisuje deo duga pančevakom "Grejanju"

PANČEVO - Srbijagas je spreman da otpiše deo duga od 300 miliona dinara preduzeću "Grejanje" Pančevo, a da ostatak bude plaćen na 12 rata, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Posle sastanka sa predstavnicima preduzeća "Grejanja" i vlasti u Pančevu, Bajatović je rekao da je Srbijagas spreman da pred novu grejnu sezonu "relaksira situaciju" zbog 14. 000 stanova koje pančevačko Grejanje snabdeva toplotom.

Narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana nastaviće se pregovori o otpisu starog duga od 40 miliona, dok će Srbijagas obezbediti otplatu novog duga od 260 miliona na 12 rata, rekao je Bajatović.

"U reprogram tog duga uključićemo banke tako što ćemo mi podići kredit koji će "Grejanje" otplaćivati na 12 rata", dodao je Bajatović.

Gradski većnik Milanko Andrejić najavio je da će narednih dana sa Srbijagasom biti dogovoreni precizni uslovi otplate duga Grejanja za gas.

Bajatović je ranije danas prisustvovao sednici Upravnog odbora HIP Azotare u Pančevu na kojoj je predstavljen program restrukturiranja preduzeća i pokretanja proizvodnje u pogonima koji stoje godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dugovi smanjeni za 60 miliona evra

Izvor: Danas, 09.Jul.2009

Na sastanku predstavnika Upravnog odbora, poslovodstva i sindikata HIP Azotara Pančevo sa predstavnicima Javnog preduzeća Srbijagas, dogovoreno je da proces proizvodnje u toj fabrici ponovo počne 1. avgusta - izjavio je juče Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa, na konferenciji za novinare...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.