Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijagas" i "Sogas" osnivaju zajedničku osiguravajuću kuću

MOSKVA - Ruska osiguravajuća kompanija "Sogas", u vlasništvu "Gasproma", i Javno preduzeće "Srbijagas" osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji, izjavio je predsednik upravnog odbora "Sogasa" Vadim Janov.

On je u Moskvi kazao da će "Sogas Srbija", u kojem će ruska kompanija imati 51 odsto vlasništva, a "Srbijagas" 49 odsto, početi da radi u drugom tromesečju ove godine.

Janov je precizirao da će, prema planovima, "Sogaz Srbija" u prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tri godine biti usredsređen na rad sa preduzećima, najpre sa onima gde ima ruskog kapitala.

- Reč je o Naftnoj industriji Srbije, "Jugorosgasu", Podzemnom skladištu gasa "Banatski dvor" i o kompanijama koje će realizovati projekat gasovoda "Južni tok" - kazao je on.

Očekuje se da će godišnji obim prihoda kroz tri godine biti oko 20 miliona evra, kazao je Janov i precizirao da se očekuje se da će ove godine prihod iznositi 6,5 miliona evra, 2011. godine 14,9 miliona evra, a 2012. godine 19,8 miliona evra.

Kompaniju će voditi ruski eksperti, a biće angažovani i profesionalci sa srpskog tržišta, naveo je Janov i dodao da će strategija i kadrovska politika biti određeni u dogovoru sa partnerom "Srbijagasom".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.