Srbija ulaže 10 milijardi evra u ekologiju!

Izvor: BKTV News, 20.Mar.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ulaže 10 milijardi evra u ekologiju!

Srbija će u narednih 10 godina u oblasti životne sredine uložiti oko 10 milijardi evra, a već u septembru će početi skrining za poglavlje 27, koje se tiče ekologije, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Mihajlović je, otvarajući Međunarodni sajam ekologije ECO EXPO 2014. u Beogradu, poručila da je Vlada Srbije izuzetno posvećena zaštiti životne sredine i opredeljena da ide ka održivom razvoju i ”zelenoj ekonomiji”.
Ulaganja u tu oblast, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kako je rekla, neće biti samo troškovi, već i otvaranje novih radnih mesta i ostvarenje profita u različitim projektima.
Ministarka je objasnila da je cilj da Srbija po završetku skrininga, krajem 2015. godine, otvori pregovaračko poglavlje sa EU za oblast životne sredine. Prema njenim rečima, naredna vlada će formirati poseban tim koji će se baviti otvaranjem i zatvarenjem poglavlja 27.
Mihajlović smatra da bi Srbija u okviru nove vlade morala da ima objedinjeno ministarstvo zaštite životne sredine da bi se postigli svi zahtevi tokom pregovora sa EU. Ta oblast je sada podeljena u tri različita ministarstava, napomenula je ona.
Izvor: bizlife.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.