Srbija u 2023. po izvozu usluga IKT sektora prestigla Bugarsku

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 23:22

Srbija u 2023. po izvozu usluga IKT sektora prestigla Bugarsku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija prošle godine prvi put po izvozu usluga IKT sektora prestigla Bugarsku.

Srbija je to ostvarila jer drži svoj ekonomski kurs.

''Prvi put u prošloj godini smo imali godišnji izvoz usluga u IKT sektoru koji je prestigao Bugarsku. Oni su bili na 3,3 mlijarde evra, a mi smo bili na 3,44 milijardi, to je veliki uspeh. Mi smo uspeli da nadoknadimo to što je 2016. izvoz bugarskog IKT sektora bio za 33 odsto veći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego naš'', rekla je Brnabić tokom obraćanja na panelu ''Akcioni plan zelene tranzicije u Srbiji'' na Biznis forumu na Kopaoniku. Ona je ocenila da Srbija ne samo da ima ambiciju da postane sofisticirana ekonomija, već to i uspeva.

''Mi uspevamo da bez obzira na spoljne pritiske idemo tim putem, i zaista nam ne treba da u zemlji pravimo neke destabilizacije koje niko ne može da razume, ili na koje niko ne može da odgovori'', rekla je Brnabić, dodajući da je za uspešnu zemlju ključno da ima odgovornu vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.