Srbija se razvija i za vreme korone: Ove dve biznis grane cvetaju i zapošljavaju konstantno radnike

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2020, 13:58

Srbija se razvija i za vreme korone: Ove dve biznis grane cvetaju i zapošljavaju konstantno radnike

Puno ljudi je izgubilo posao u Srbiji, dok se te brojke u Evropi kreću u stotinama hiljada.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da MMF našoj zemlji predviđa najmanji pad jer smo ovu krizu dočekali spremni zbog ranijih mera.

- Mi smo zemlja koja je sav novac mogla da usmeri na lekove, respiratore i opremu - rekla je Brnabić.

- Pored toga, uspeli smo da obezbedimo pravovremen i ozbiljan paket mera finansijske podrške, i tu smo među zemljama koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opredelile najviše sredstava za podršku privredi - navela je premijerka.

Kako je istakla, pored Srbije još samo šest zemalja (SAD, Kina, Australija, Velika Britanija, Francuska i Nemačka) ima paket mera u iznosu dvocifrenog procenta BDP-a.

- Mi smo u martu imali rast od 2,3 odsto i naša zemlja je i tada rasla u odnosu na prošlu godinu - rekla je Ana Brnabić.

Ona je navela da je 6.047 osoba u Srbiji izgubilo posao, a u Evropi se te brojke mere stotinama hiljada, dok su u SAD u pitanju milioni.

Napomenula je i da smo u IT i prerađivačkoj industriji imali rast zaposlenosti čak i u toku krize.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.