Srbija se i ekonomski i zdravstveno najbolje bori

Izvor: B92, 15.Nov.2020, 15:04

"Srbija se i ekonomski i zdravstveno najbolje bori"

"Srbija će ovu godinu završiti kao ekonomski najbolja zemlja, sa najboljim rezultatima u Evropi", istakla je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je poručila da je Srbija zemlja koja se i ekonomski i zdravstveno najbolje bori.

"Sa ministrom zdravlja analizirali smo stanje u bolnicama, sa predsednikom smo dodatno analizirali stanje privrede. Imali smo toliko vanrednih troškova, za aparate, lekove, zaštitnu opremu… Zato je važno da obezbedimo da kad ovo prođe, možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nastavimo naš dinamičan ekonomski rast", rekla je.

Navodeći da je u pojedinim državama situacija zbog aktuelne pandemije katastrofalna, ona je upozorila da to ne znači da smo mi, sa druge strane - mirni i "da je ovde sve odlično".

"To samo znači da ove mere donosimo na vreme i da smo se trudili tokom čitave godine da kupimo svaki dan za našu privredu", zaključila je Brnabić, upozoravajući da svaki dan borbe protiv koronavirusa ima ekstremne, dodatne, nepredviđene troškove za budžet Republike Srbije. Novac za te stvari, podvukla je, dolazi iz privrede.

"Zato vi te dve stvari morate da balansirate", rekla je ona misleći na privredu i zdravstvo, te dodala da u 2021. godini "moramo brzo da se podignemo, brže nego bilo ko drugi, zato ne možemo baš toliko da padnemo i odlično je što mi tu godinu ekonomski dočekujemo ovako, jer će nam to dati bolje šanse".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.