Srbija pozajmljuje Srpskoj pšenicu

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pozajmljuje Srpskoj pšenicu

Banjaluka -- Ministri trgovine Srbije i Repblike Srpske dogovorili su se u Banjaluci da uskoro potpišu ugovor o pozajmici sedam hiljada tona pšenice iz Srbije za RS.

Ministar trgovine i turzima Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković i ministar trgovine i usluga u Vladi Srbije Predrag Bubalo su razgovarali i o liberalizaciji protoka roba iz Srpske u Srbiju, kaže se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću.

Ministarstvo trgovine i usluga Srbije će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi, sagledati sve mogućnosti da se što pre pojednostave ili ukinu barijere za to.

Razgovaralo se i o mogućnosti isporuke brašna za potrebe pekarske industrije RS, kao i o jesenjoj setvi, odnosno snabdevanju poljoprivrednih proizvođača u RS semenom, zaštitnim sredstvima i đubrivom iz Robnih rezervi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.