Izvor: B92, 08.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo uplaćuje novac za SCG

Beograd -- Mlađan Dinkić je potvrdio da je ponovo izdat nalog da se institucijama SCG redovno uplaćuje novac iz budžeta.

Ministar finansija u Vladi Srbije je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je u prošli petak dao nalog da se plaćanja obustave i istakao da je to bio jedini način da se Savet ministara SCG "prinudi" da donese izmene Zakona o Vojsci SCG, kojima bi se ubrzala reforme vojske.

Izmene tog zakona su, kako je rekao Dinkić, poslednji preduslov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za potpisivanje kreditnog aranžmana sa MMF-om, vrednog 700 miliona američkih dolara.

"Bilo bi isuviše mnogo, nakon svega što smo uradili u ekonomiji u ovoj godini, da nam propadne aranžman sa MMF-om zbog sporna tri člana Zakona o Vojsci SCG", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.