Srbija nije samo sačuvala, već je OJAČALA ekonomiju! Šef misije MMF oduševljen nakon sastanka sa Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023, 16:02

Srbija nije samo sačuvala, već je OJAČALA ekonomiju! Šef misije MMF oduševljen nakon sastanka sa Vučićem

Mekgetigan oduševljen nakon sastanka sa Vučićem

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda Donal Mekgetigan istakao je danas u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke MMF-a i sprovodeći ciljeve definisane aranžmanom sa ovom institucijom.

O tome, kako je rekao, svedoče rekordne devizne rezerve, dobri rezultati fiskalne politike, visok priliv direktnih stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << investicija, kao i podaci sa tržišta rada o snažnom rastu zaposlenosti, saopštila je služba za saradnju sa medijima  predsednika Republike.

Mekgetigan je naglasio da je Srbija pravovremeno reagovala adekvatnim ekonomskim merama na inflatorne pritiske i dodao da su očekivanja MMF-a da stopa inflacije na kraju godine bude na nivou ili niža od 8 odsto.

Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predstavnici MMF-a pozdravili su korake preduzete u cilju transformisanja i stabilizacije EPS-a i ukazali na neophodnost ubrzanja restrukturiranja  državnih preduzeća.

Vučić je zahvalio na oceni da Srbija odgovorno sprovodi program dogovoren sa MMF-om.

On je istakao da je sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i dobro poslovno okruženje i dodao da je Srbija, uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, uspela da očuva ekonomiju, pa čak i da je dodatno ojača.

Odbor direktora MMF-a, na kojem će biti usvojen zaključak o uspešnosti druge revizije aranžmana, biće održan 21. decembra ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA POSTIGLA ODLIČNE REZULTATE: Vučić se sastao sa delegacijom MMF

Izvor: Pančevac-online.com, 30.Okt.2023

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Monetarnog međunarodnog fonda, sa kojima je razgovarao o fiskalnoj, monetarnoj i energetskoj stabilnosti. Šef Misije MMF-a Donal Mekgetigan je istakao da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke Međunarodnog monetarnog...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.