Izvor: B92, 17.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije otpisala dug Iraku"

Beograd -- Dug koji je otpisan Iraku nije državni, već komercijalni, kažu u Vladi Srbije povodom vesti o otpisu 2,48 milijardi dolara duga.

U saopštenju ministarstva finansija navedeno je da je u ime komercijalnih poverilaca irački dug servisiralo Javno preduzeće Jugoimport SDPR i da su se svi poverioci saglasili o otpisu potraživanja od Iraka. Takav dogovor nema veze sa državom Srbije, kao ni sa njenim ministarstvima odbrane i finansija, rekli su u Vladi Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Potraživanja Jugoimport SDPR-a od Iraka isključivo su komercijalnog karaktera i kao takve ih treba rešavati u daljem procesu restruktuiranja iračkog duga, navodi se u saopštenju dostavljenom B92.

Srbija je otpisala Iraku dug od 2,48 milijardi dolara, preneli su irački mediji pozivajući se na iračko Ministarstvo finansija.

"Srbija je otpisala Iraku dug nakon dvomesečnih pregovora", kaže ministar finansija Iraka Bakir Džabr.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.