Srbija ni u najavi; Markione: Ne damo FCA Kinezima

Izvor: B92, 16.Jan.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ni u najavi; Markione: Ne damo FCA Kinezima

Automobilska kompanija FCA nema nameru da deli poslovanje ili da pojedinačne brendove prodaje Kini ili drugim partnerima, kaže šef FCA Serđo Markione.

"Nećemo ništa da razdvajamo. Nemamo nameru da razdvojimo poslovanje i da bilo šta damo Kinezima", izjavio je Markione na konferenciji na sajmu automobila u Detroitu.

Dodao je i da će brend sportskih automobila "džip" pomoći FCA da duplira neto profit. Inače, akcije FCA su ove godine skočile više od 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto, nakon optimističnih predviđanja za automobilski sektor, rasta prodaje "džipa" i spekulacija da će u završnoj godini Markionea na čelu kompanije, FCA ući u strateške sporazume.

Rojters danas podseća da su u javnost nedavno isplivale spekulacije da je kineska kompanija Guangdžou Automobil zainteresovana za preuzimanje dela FCA.

Da su se Kinezi namerčili na ceo ili ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automobilskih brendova, među kojima su Džip i kamioni Ram, mediji su pisali u više navrata.

A vest da je kineski auto-proizvođač Grejt vol motor zainteresovan za kupovinu Fijat Krajslera navela je na spekulacije i da je možda Srbija u igri. Međutim, reklo bi se da je ova Markionova izjava ujedno i tačka svim nagađanjima. Bar zasada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.