Forbs: Srbija nisko rangirana

Izvor: B92, 29.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Srbija nisko rangirana

Beograd -- Vlada Srbije priprema novi predlog za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom u kome bi se odustalo od solidarnog oporezivanja svih građana.

Umesto poreza od šest odsto na sva primanja iznad 12.000 dinara, koji je izazvao veliko nezadovoljstvo, Vlada razmišlja da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.000 dinara.

Razmišlja se i o otpuštanju viška zaposlenih u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompletnoj državnoj upravi, ali i o dodatnom smanjivanju troškova menadžera u javnim preduzećima.

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje", ministar trgovine Slobodan Milosavljević je nagovestio mogućnost odustajanja od dodatnog poreza.

Iako su uvođenje dodatnog poreza najavili premijer i resorni ministri u prisustvu predstavnika MMF-a pre samo nekoliko dana, Milosavljević sada kaže da je to samo jedna od opcija o kojoj se razmišlja, kako bi se popunile rupe u budžetu i uštedelo 100 milijardi dinara.

To jeste bolno za građane sa skromnim primanjima, ali su dodatna sredstva neophodna da se očuva makroekonomska stabilnost u zemlji i njene razvojne perspektive, rekao je Milosavljević.

On je ukazao da je neoporezivi deo zarada dva puta povećan i da se mora pomoći poslodavcima da očuvaju proizvodnju, jer se tako pomaže i građanima da sačuvaju radna mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na 82. mestu po uslovima za biznis

Izvor: Mondo, 29.Mar.2009

Na listi američkog nedeljnika Forbs, koji je rangirao 127 zemalja prema uslovima za poslovanje u ovoj godini, Danska je, drugi put uzastopno, proglašena najboljom državom za biznis, drugo mesto pripalo je Sjedinjenim Američkim Državama, a treće Kanadi, dok je Srbija na 82. mestu.

Nastavak na Mondo...

Najbolje zemlje za biznis: Srbija na 82. mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2009

PRIBOJ - Na listi američkog nedeljnika Forbs, koji je rangirao 127 zemalja prema uslovima za poslovanje u ovoj godini, Danska je, drugi put uzastopno, proglašena najboljom državom za biznis, drugo mesto pripalo je Sjedinjenim Američkim Državama, a treće Kanadi, dok je Srbija na 82. mestu...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

BiH na 119. mjestu po uslovima za poslovanje

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2009

NJUJORK, BiH je zauzela 119. mjesto na listi 127 zemalja koje je američki nedjeljnik 'Forbs' rangirao prema uslovima za poslovanje u ovoj godini. Od zemalja iz regiona, Crna Gora je na 74. mjestu, Makedonija na 51. mjestu, Hrvatska na 50, Slovenija na 36. mjestu, dok su Albanija i Srbija zauzele 77,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.