Srbija medju prve tri evropske zemlje po rastu BDP

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija medju prve tri evropske zemlje po rastu BDP"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na pozitivne rezultate srpske ekonomije.

Prema njegovim rečima, do kraja godine imaće stopu rasta BDP između 3,5 i 3,6 odsto. Samo u trećem kvartalu, Srbija jeprema prvoj proceni, imala privredni rast od 4,7 odsto. On ukazuje da je ovim rezultatima Srbija među prve tri evropske zemlje po rastu BDP.

"Za kratko vreme smo postigli nešto što će ući u udžbenike. Ponosan sam na te rezultate. Građani traže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platu, kvalitet života. Očekujem da narednih dana dobijem najnovije rezultate prema kojima će stopa nezaposlenosti biti ispod 10 odsto", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, prosećne plate su sada u Srbiji preko 500 evra.

"Ponosan sam na rezultate. Hvala mladima i penzionirama. Počinjemo da ostvarujemo srpski san. Nastavljamo napred. Gradimo stanove za mlade, stvaramo uslove da kupe automobile, da žive bolje u svojoj Srbiji", rekao je Vučuć.

Prema njegovim rečima, ljudi vide svakodnevni napredak.

Vučić je rekao da će minimalac biti 254 evra odnosno oko 30.000 dinara i da je to za 65 odsto više nego pre samo pet godina.

"Ponosimo se izvozom u IT sektoru. Ukupan izvoz zemlje bio je 2011. godine 11 milijardi, a sada čak 23 miljarde, što mnogo govori o napretku. Ove godine očekujem da ostavrimo apsoluni rekord u privlačenju direktnih stranih investicija i da povećamo našu razliku u odnosu na okolne zemlje, uključujući i zemlje EU - Hrvatsku i Bugarsku, što govori da ćemo razvijenije zemlje i brže sustizati nego što smo se nadali", naveo je Vučić.

On očekuje da i ove godine Srbija ostvari rekord u direktnim strnim investicijama.

Predsednik Srbije se osvrnuo i razvoj putne infrastrukture. Prema njegovim rečima za devet dana biće otvorena i poslednja deonica Istočnog kraka Koridora 10 prema Bugarskoj, a 19. decembra otvoriće se deonica između Surčina i Obrenovca.

Vučić je naglasio da će se srediti klizište u Umci i da će stanovnici Čukarice imati direktan put do novog auto-puta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.