Srbija lider u vodnom transportu

Izvor: B92, 17.Mar.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija lider u vodnom transportu

Srbija je za prethodne četiri godine pokazala kako se postavlja sistem koji je preduslov za uspešnu realizaciju velikih i važnih projekata.

To je ocenjeno na Generalnoj skupštini "Pro Danube International", udruženja koje okuplja najveće kompanije iz oblasti unutrašnjeg vodnog transporta i logistike.

"To Srbiju danas čini jednim od lidera razvoja vodnog transporta u Evropi", rekao je Manfred Zajc, predsednik "Pro Danube International" i dugogodišnji direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Via Donau", koja je u Austriji nadležna za održavanje vodnih puteva.

Na Generalnoj skupštini održanoj 15. i 16. marta u Beču, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavili su aktuelne projekte koje Ministarstvo realizuje u vodnom transportu, uključujući adaptaciju brodske prevodnice na HE "Ðerdap 1", izgradnju luka u Smederevu i Beogradu, otklanjanje kritičnih sektora na Dunavu i Savi, kao i tri razvojna projekta iz oblasti inteligentnih transportnih sistema.

Na Generalnoj skupštini učestvovali su i predstavnici Evropske komisije, nadležnih ministarstava država članica EU, Luke Konstanca, kao i predstavnici velikog broja kompanija iz EU koje su lideri u raznim oblastima vodnog transporta, kao što su upravljanje lukama i brodarske kompanije, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.