Srbija kupuje sprave za noćne misije

Izvor: B92, 04.Jan.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija kupuje sprave za noćne misije

Beograd -- Generalni direktor ruske kompanije Argus – NV kaže da srpska kompanija, koja snabdeva vojsku, želi da kupi njihove nišane sa termičkim tragačem.

“Srbija je izrazila zainteresovanost za naše sprave koje su opremljene termičkim tragačima. Dobili smo poziv da u Beogradu održimo prezentaciju i predstavimo naše proizvode”, rekao je Anton Sofin, direktor kompanije Argus - NV.

On nije precizirao o kojoj je našoj kompaniji reč, ali je istakao da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se oprema koristila za potrebe Vojske Srbije.

Sofin kaže da su Vijetnam i Indija takođe među zainteresovanim zemljama koje bi želele da kupe opremu ove ruske kompanije.

Prema njegovim rečima, najznačajnija prednost ove opreme je to što je mala i lagana, a ima visoke performanse.

Argus – NV je kompanija nastala 1997. godine, a specijalizovana je za optičke uređaje koji rade u mraku. Svi proizvodi kompanije su u potpunosti dizajnirani i proizvedeni u zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.