Srbija i Austrija unapređuju saradnju u oblasti saobraćaja

Izvor: RTS, 17.Jul.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Austrija unapređuju saradnju u oblasti saobraćaja

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.
"Srbija i Austrija su dobri partneri u politici i ekonomiji, austrijske kompanije već rade u Srbiji, ali je sigurno da postoji prostor za još bolju saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uključujući oblast železnice, vodni saobraćaj i povećanje bezbednosti u saobraćaju", rekla je Zorana Mihajlović.

Jedna od tema razgovora bile su nove investicije koje Srbija priprema u oblasti putne i železničke infrastrukture i interesovanje austrijskih kompanija da se bolje upoznaju sa mogućnostima za učešće u realizaciji projekata, saopštilo je Ministarstvo.
Ambasador Luteroti rekao je da je Srbija veoma važna zemlja za Austriju kad je reč o političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima.
Naglasio da che tokom austrijskog predsedavanja EU prioritet biti zadrzzavanje fokusa EU na regionu Zapadnog Balkana i napredak u prossirenju EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija i Austrija unapređuju saradnju u oblasti saobraćaja

Izvor: Blic, 17.Jul.2018

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.