Srbija dobro mesto za ulaganje

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobro mesto za ulaganje

Slovenačka "Intereuropa" otvara u Dobanovcima savremeno skladište, a od početka 2006. investirala kod nas više od šest miliona evra

Srbija je za koncern "Intereuropa" bila i ostala izuzetno važno tržište, ne samo zato što se njen privredni prostor razvija velikom brzinom već i zbog njene logističke povezanosti sa Rusijom i Ukrajinom ali i ostalim bližim regijama, izjavio je juče za "Politiku" predsednik uprave te velike slovenačke firme mr Andrej Lovšin povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << današnjeg otvaranja novog skladišta u Dobanovcima.

U tom logističkom centru površine 8.600 kvadratnih metara, koji se nalazi na samoj beogradskoj obilaznici, domaćim ali i inostranim korisnicima stajaće na raspolaganju kompletne logističke usluge. "Intereuropa" je, prema rečima njenog prvog čoveka, od početka 2006. u Srbiji investirala više od šest miliona evra. Ima sopstveni vozni park, kamione i dostavna vozila, ali i sve neophodne objekte i opremu.

U skladu sa svojom srednjoročnom razvojnom strategijom "Intereuropa" planira dalje investicije na srpsko tržište, a one za Srbiju znače i nova radna mesta. Danas "Intereuropa" u Srbiji zapošljava više od 120 ljudi. Lovšin očekuje da će do kraja ove godine broj zaposlenih biti još veći.

"Verujemo da kvalitetom usluga umnogome olakšavamo rad svojim komitentima i pozitivno utičemo na ukupni privredni život Srbije. Ona je pravo mesto za investiranje i savetujemo sve svoje partnere da dođu na ovo tržište. Smatramo da srpski državni organi treba da rade u saradnji sa privredom, kako bi preusmerili evropske robne tokove u svoj region", ističe Lovšin, ali i primećuje da Srbija, ipak, još nije u potpunosti uskladila svoje zakonodavstvo sa praksom EU.

U poslednje vreme, kaže, primetni su pozitivni koraci u tom smeru. Kao jedan od tih primera ističe rad organa opštine Surčin, koji su uspeli da stvore pozitivnu privrednu klimu za investiranje.

Koncern "Intereuropa", kao globalni ponuđač sveobuhvatnih logističkih usluga, najveći je u Sloveniji. Ove godine slavi 60 godina rada. Trenutno imaju sopstvenu razgranatu poslovnu mrežu u deset država. "Intereuropa" je u Srbiji još od 1960. sa filijalom, a danas sa svojom kompanijom AD "Intereuropa" – logističke usluge, Beograd.

S. Kostić

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.