Srbija dobra investiciona destinacija

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija dobra investiciona destinacija"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se popodne u Berlinu sa predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika koje okuplja oko 450 kompanija u porodičnom vlasništvu.
Pored malih i srednjih preduzeća, članovi udruženja su i velike kompanije, a među njima i "Lidl", "Rošman", "Boš", "Falke", "Gabor", "Aldi", "Stihl"...
Brnabićeva je sa predstavnicima udruženja razgovarala o mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novih investicija, a oni ocenili da je Srbija dobra investiciona destinacija. 
Posle toga, predsednica vlade se sastala sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a, digitalne asocijacije koja predstavlja više od 2.600 kompanija digitalne ekonomije.
Reč je o asocijaciji koja radi u svim oblastima digitalizacije i njene primene i partner je nemačkoj vladi u pitanjima digitalne transformacije.
Brnabićeva je tokom susreta predstavila prioritete Srbije u digitalizaciji, pre svega u obrazovanju i e-Upravi i istakla da joj je cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.
Podsetila je i da je potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma o formiranju regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.