Srbija dobija još jedan auto-put i brzu saobraćajnicu

Izvor: B92, 28.Maj.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobija još jedan auto-put i brzu saobraćajnicu

Beograd -- Miinistarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Azerbejdžana i predstavnicima kompanije "Azvirt" o infrastrukturnim projektima.

Ona je sa ambasadorom Eldarom Hasanovim i predstavnicima Azvirta razgovarala o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje.

Mihajlovićeva je rekla da je za Vladu Srbije važno da se što pre krene u realizaciju projekata o kojima su razgovarali predsednici Srbije i Azerbejdžana dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom nedavne posete srpske delegacije Bakuu, navodi se u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"Reč je pre svega o projektima Ruma-Šabac, dužine 22 kilometra, i Šabac-Loznica, dužine 55 kilometara, gde je ideja da se na prvoj deonici gradi auto-put, a na drugoj brza saobraćajnica", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje Obilaznice oko Beograda, a Mihajlovićeva je ambasadoru Hasanovu predstavila i inicijativu više ministarstava da se organizuje biznis-konferencija u Beogradu ili Bakkuu, gde bi Srbija predstavila infrastrukturne projekte u oblastima saobraćaja, energetike, rudarstva i telekomunikacija, a srpska preduzeća se upoznala sa mogućnostima da se angažuju na poslovima u Azerbejdžanu.

Mihajlovićeva je ambasadoru Hasanovu čestitala Dan Republike, nacionalni praznik Azerbejdžana, koji ove godine proslavlja 100 godina državnosti.

Hasanov je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj i efikasnoj saradnji sa Ministarstvom i podsetio na značajne sporazume u oblasti saobraćaja koje je potpredsednica Vlade potpisala tokom posete srpske delegacije Azerbejdžanu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbija dobija još jedan auto-put i brzu saobraćajnicu

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2018

Miinistarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Azerbejdžana i predstavnicima kompanije "Azvirt" o infrastrukturnim projektima...Ona je sa ambasadorom Eldarom Hasanovim i predstavnicima Azvirta razgovarala o novim zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje...Mihajlovićeva...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.