Srbija do jeseni mora da sklopi aranžman sa MMF

Izvor: Beta, 16.Jul.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija do jeseni mora da sklopi aranžman sa MMF

BEOGRAD, 16. jula 2014. (Beta) - Srbija mora do jeseni da sklopi trogodišnji aranžman s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), jer je to od velikog značaja za održivost finansija Srbije, izjavila je u sredu potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički je novinarima u Beogradu kazala da bez araznžmana Srbija ne može da ima poverenje medjunarodne zajednice, odnosno onih koji finansiraju trenutno "ogroman razmak" izmedju toga koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbija zaradjuje i onoga koliko troši.

"Budžetski deficit se finansira od ljudi koji moraju da nam veruju, da bi nastavili da nam pozajmljuju", kazala je Kori Udovički.

Prema njenim rečima, jedini način da oni veruju Srbiji jeste da MMF potvrdi da reforme koje Srbija sprovodi vode finansijskom ozdravljenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Udovički: Aranžman sa MMF-om ključan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2014

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) od vrhunskog značaja za održivost finansija Srbije i da Srbija ove jeseni mora da ima aranžman sa tom međunarodnom finansijskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.