Srbija će tražiti podršku kineske Exim banke za novi investicioni plan

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jan.2020, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će tražiti podršku kineske Exim banke za novi investicioni plan

BEOGRAD - Srbija planira da traži podršku kineske Exim banke za sprovođenje plana ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu 2020-2025, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

- Exim banka finansira neke od najvećih projekata u Srbiji, uključujući izgradnju autoputa Miloš Veliki, beogradskog obilaznog puta i brze željeznice Beograd-Budimpešta. Želimo da nastavimo ovu saradnju na projektima koje planiramo da realizujemo u okviru novog investicionog ciklusa, rekla je Mihajlovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u saopštenju za javnost u petak.

Tokom sastanka sa zamjenikom direktora Odjeljenja za državne kredite Exim banke, Zhu Iing, Mihajlović je razgovarala o projektima izgradnje puta Koridora Fruskogorskog, dionice autoputa Beograd-Surčin, autoputa Iverak-Lajkovac i remonta željezničke linije Beograd – Nišk, saopštilo je ministarstvo za infrastrukturu.

Exim banka je spremna da nastavi saradnju sa Srbijom u oblasti saobraćajne infrastrukture, rekao je Iing na sastanku, navodi se u saopštenju za javnost.

Prošlog mjeseca premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je da vlada planira da investira u vrijednosti od 14 milijardi eura (15,5 milijardi dolara) kako bi stimulisala ekonomski rast zemlje do 2025.godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.