Srbija će obećani novac isplatiti: Mali otkrio kada će građani dobiti 100 evra

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2020, 00:48

"Srbija će obećani novac isplatiti": Mali otkrio kada će građani dobiti 100 evra

Ističe da ova mera daje jednu dozu optimizma građanima, a osim toga, kaže, ekonomska logika je da će taj novac završiti u prodavnicama Punoletnim građanima Srbije država će isplatiti obećanih 100 evra nekoliko nedelja posle vanrednog stanja, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali.Prema njegovim rečima, ta mera doneta je kako bi pokrenula potrošnju i tražnju, a to će, dodaje, podstaći i fabrike da pokrenu proizvodnju.“Naša želja je bila da nađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jedan mehanizam koji se odnosi na sve građane, da ne pravimo diskriminaciju, jer je svako od nas, manje ili više, u ovoj krizi oštećen ili pogođen”, rekao je Mali za Tv Prva.Ističe da ova mera daje jednu dozu optimizma građanima, a osim toga, kaže, ekonomska logika je da će taj novac završiti u prodavnicama.“Bitno je da postoji tražnja, da se kupuju roba i namirnice, a onda će i fabrike da krenu u proizvodnju”, objasnio je Mali.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali otkrio kada dobijamo po 100 EVRA

Izvor: OkRadio.rs, 05.Apr.2020

Ministar finansija Siniša Mali govorio je za Prvu TV o ekonomskoj meri da svaki građanin dobije 100 evra što je ukupno oko 570 miliona evra. "Želja nam je da nađemo jednu meru koja se odnosi na sve građane Srbije podjednako", kazao je Mali.   "Svako je pogođen krizom. Jedina takva mera je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.