Srbija bez dobre kontrole državne pomoći

Izvor: Akter, 29.Apr.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez dobre kontrole državne pomoći

Srbija nema adekvatan mehanizam kontrole, odgovornosti i kažnjavanja za dodelu državne pomoći mimo zakona, iako se novac se često troši nenamenski, pokazalo je u sredu predstavljeno istraživanje Transparentnosti Srbija

Sredstva državne pomoći, koja u Srbiji godišnje u proseku iznosi oko 700 miliona evra, često su trošena nenamenski, kao što često nije ni postojala namera da se ostvari njihova svrsishodnost, naveli su na konferenciji za novinare, predstavnici Transparentnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Srbija.

Analizirajući dodelu državne pomoći, pet godina nakon što je donet Zakon o kontroli državne pomoći, iz Transparentnosti Srbija su naveli da se taj zakon može smatrati primerom "iznudjene reforme", kako bi se zadovoljili zahtevi EU u procesu integracija, "bez prepoznavanja potrebe za takvim propisom i želje da se on primeni".

"Državna pomoć nije samo meta materijalne korupcije, već često ima i elemente političke koristi", kazao je programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.