Srbija: Radiš 4h dnevno zaradiš 1.280€, vikend slobodan

Izvor: B92, 03.Feb.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Radiš 4h dnevno zaradiš 1.280€, vikend slobodan

Nije sve u ovom poslu tako idilično: poreznici uzimaju dobar deo zarade, a paušalno oporezivanje biznis čini nepredvidljivim

Radni dan tridesetsedmogodišnjeg D. Ž., stručnjaka za informacione tehnologije iz Beograda može da počne kad god on poželi. Jedino sredstvo za rad mu je kompjuter sa internet konekcijom. Digitalizaciju, o kojoj neprestano govori premijerka Ana Brnabić, sagovornik lista Politika svakodnevno živi u praksi.

On je jedan od oko 16.000 frilensera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Srbije koji su posao našli preko popularnog sajta www.upwork.com. Njegovi klijenti su uglavnom Amerikanci, a prosečna cena radnog sata iznosi 16 dolara. To znači ako neko radi samo četiri sata dnevno za mesec dana može da zaradi 1.280 evra. I to da vikendom bude slobodan.

Kako je pokazalo istraživanje kompanije „Klever”, najveći broj ajtijevaca izjasnio se da zarađuje više od 800 evra mesečno, piše list u današnjem štampanom izdanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.