Sprovesti reforme u svim oblastima

Izvor: Beta, 04.Nov.2010, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprovesti reforme u svim oblastima

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Jedna od autorki Izveštaja o poslovanju u 2011. godini, Medjunarodne finansijske korporacije i Svetske banke Svetlana Bagaudinova izjavila je u četvrtak da Srbija mora da sprovodi reforme u svim oblastima, a ne samo da radi na poboljsanju nekoliko indikatora.

Bagaudinova je u intervjuu agenciji Beta kazala da kreditni biro u Srbiji jako dobro funkcioniše i da je zato Srbija ove godine po pitanju dobijanja kredita na 15. poziciji u svetu.

Srbija je ove godine najslabija kod gradjevinskih dozvola, gde je 176. od 183 zemlje, kao i kod registrovanja imovine, gde je na 100. mestu.

Bagaudinova je kazala da su glavni problem troškovi za dobijanje dozvola. "Ujedno je problematično i to što puno vremena traje obezbedjivanje potrebne dokumentacije", kazala je ona.

Ona je ocenila i da je veliki problem registracija vlasnistva. "Treba najmanje tri meseca da bi se promenio vlasnik, što je mnogo više od proseka", kazala je Bagaudinova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprovesti reforme u svim oblastima

Izvor: NaDlanu.com, 04.Nov.2010

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Jedna od autorki Izveštaja o poslovanju u 2011. godini, Međunarodne finansijske korporacije i Svetske banke Svetlana Bagaudinova izjavila je u četvrtak da Srbija mora da sprovodi reforme u svim oblastima, a ne samo da radi na poboljsanju nekoliko indikatora. Bagaudinova...

Nastavak na NaDlanu.com...

Bagaudinova: Treba sprovoditi reforme u svim oblastima

Izvor: Economy.rs, 05.Nov.2010, 03:37

Jedna od autorki Izveštaja o poslovanju u 2011. (Doing Business) Međunarodne finansijske korporacije i Svetske banke Svetlana Bagaudinova izjavila je danas da Srbija mora da sprovodi reforme u svim oblastima, a ne samo da radi na poboljšanju nekoliko indikatora.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.