Šporet ubio dječaka

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šporet ubio dječaka

SOPOT - D. M. star četiri godine preminuo je juče kada je na njega pao šporet dok se igrao u dvorištu porodične kuće u selu Guberevac kod Sopota.

Dječak se igrao iza kuće, a na samo dva, tri metra od njega, njegov otac Dragan Milić popravljao je motornu testeru. Zbog zvuka motorne testere otac nije mogao da čuje kada je na njegovog sina pao stari šporet, piše Blic.

Dok je trajao uviđaj, oko kuće Milića okupili su se rođaci i komšije u šoku posmatrajući kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << policija pregleda mjesto nesreće.

U uglu dvorišta ćutke je stajao otac zagušen suzama. Njegovi najbliži prijatelji govorili su umjesto njega.

''To je samo bio momenat nepažnje, jedan tren. Dragan je popravljao testeru, a pored njega dete se igralo. Mali je bio živahan, nemiran, sve ga je zanimalo. Posle nekog vremena otac se okrenuo i video da ga nema. Čuo sam da viče: “Darko, Darko, Darko...” Sigurno ga je dozivao barem 15 minuta, nije mogao da ga nađe. Izašao je iz dvorišta, došao do nas, vratio se nazad, nije ga bilo. Onda je otišao do šporeta, video da je pao, podigao ga i našao svoje dete...'', u šoku priča njegov kućni prijatelj Slobodan Jovković.

Dvorište ove porodične kuće sređeno je, uredno i pokošeno, bez mjesta koja bi za djecu bila potencijalna opasnost.

''Nije mi jasno kako se to desilo. Taj šporet je stajao napolju, ali je lagan, ima oko 10 kilograma. Kako je samo pao i preklopio dete...'', dodaje Jovković.

Prema riječima najbližih komšija i prijatelja, Dragan i njegov sin živjeli su sami nakon što ih je napustila dječakova majka. Ona, pričaju komšije, nije mogla da se pomiri sa zdravstvenim problemima koje je nastradali mališan imao.

''Dugo nije mogao ni da prohoda ni da progovori. Lekari su govorili da nikada neće moći da hoda. Zahvaljujući Draganu, dete je odraslo u divnog dečaka, koje ne samo da je hodalo, nego je svuda trčalo, igralo se. Pola sela je poznavao i svi su ga voleli. Bio je naš mali zvrk'', kaže komšija Slavoljub Pavlović.

Otac dečaka bivši je radnik firme u Rakovici koja je ugašena, pa od nje dobija otpremninu, a ujedno je zbog povrede nožnog prsta, vojni invalid. Međutim, najviše primanja dobija od dnevnica, jer je u svom selu poznat kao vredan radnik koji svima pomaže.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.