Spojili Japance i Nemce, kud ćete bolje

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spojili Japance i Nemce, kud ćete bolje"

Šabac -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju fabrike kompanije Jazaki da u vreme krize nije lako doći do investitora, ali da je Srbija u tome uspela.

Vučić je naveo da je posebna vrednost u slučaju ove fabrike "spoj Japanaca i Nemaca".

"Kud ćete bolje od toga", primetio je i pozvao japanske investitore da i u narednih sedam, osam godina otvaraju fabrike u Srbiji, a tek onda da razmišljaju o nekoj drugoj zemlji.

On je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovo veliki dan za Šabac, Mačvu i Srbiju i da je zadovoljan i srećan što smo u konkurenciji nekih drugih zemalja uspeli da dovedemo tako veliku firmu da kod nas radi i investira.

Vučić je rekao da je država dala 10,1 milion evra i dodao da je spremna da da novac i za druge fabrike koje bi Jazaki ovde otvorio, ne samo u Šapcu već i bilo kom drugom mestu u Srbiji.

Investuitore kakav je Jazaki, primetio je, možemo da dovodimo zato što je država sa bankrotstva i deficita primenom fiskalnih i drugih mera dovedena u suficit i ima novca koji omogućava i dolazak inevstitora.

"I drugi daju novac za investitore - nije lako do njih doći u vreme krize - mi smo u tome uspeli", rekao je predsednik.

Dodao je da je otvaranje fabrike Jazaki značajno za lokalnu samoupravu, njen razvoj, ali posebno za radnike koji će moći da ostvaruju svoje snove.

Radnicima je poručio da ovde predstavljaju i svoje porodice ali i Srbiju, te ih je zamolio to opravdaju tako što će biti vredni, a država će, dodao je, nastaviti da dovodi investitore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.