Špirić: Prljava kampanja Saveza za promjene

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Prljava kampanja Saveza za promjene

BANJALUKA - Savez za promjene sa svojim centrima za obuku vodi prljavu kampanju čiji je krajnji cilj stvaranje nestabilnosti i nereda u RS, kazao je danas Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a.

On je kao dokaz za to na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u Banjaluci novinarima pustio audio-snimak sa posljednje tribine PDP-a u Trebinju, a na kojem simpatizeri Saveza za promjene za vrijeme govora Slavka Vučurevića, aktuelnog gradonačelnika, uzvikuju parole "Željka, ku*vo", "Mile, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lopove" i "Igore, Turčine".

"Na sve ovo imate izjavu Bakira Hadžiomerovića, kandidata SDP-a za člana Predsjedništva BiH, da je SDS najodaniji državi i da oni računaju da će sa SDS-om u budućnosti raditi državne projekte", kazao je Špirić, dodajući kako SNSD nema ništa protiv da stranke biraju partnere i saveznike, ali da izbori moraju biti praznik demokratije.

Kazao je kako će SNSD učiniti sve da predizborna kampanja prođe u najboljem redu.

"Upozoravamo građane i birače da ne nasjedaju na provokacije i da se sami svojim glasanjem odupru izazovima jurišanja na institucije RS", poručio je Špirić.

Kazao je kako informacije pokazuju da je cilj Saveza za promjene uz pomoć centara za obuku da u RS uvuku nemire i nestabilnost, jer su svjesni poraza na predstojećim izborima.

Osvrnuo se i na bezbjednosnu situaciju u BiH, gdje je kazao kako nije lijepo biti dio države koju SAD stavlja na crnu listu zbog islamskog terorizma.

"Jedne moćne SAD se bore protiv stvaranja islamske države u arapskom svijetu, a mi nijemo posmatramo da iz BiH 350 ratnika islama boravi u Siriji i da imamo nekoliko hiljada 'spavača', prema podacima državnih agencija i službi", kazao je Špirić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.