Španija uspešno prodala obveznice

Izvor: B92, 18.Avg.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija uspešno prodala obveznice

Madrid -- Španija je uspešno prodala dužničke obveznice u ukupnom iznosu od 5,51 milijardu evra iako je planirala da proda obveznice u obimu od 4,5 do 5,5 milijardi evra.

Pri tome su te hartije od vrednosti, sa rokom dospeća od 12 i 18 meseci, nakon emisije, naišle na izuzetno interesovanje kupaca.

Dobit od tih obveznica je, u odnosu na prethodnu emisiju, značajno opala, što je smanjilo napetost zbog finansiranja duga nekih zemalja evrozone. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Španiji je uspelo da proda obveznice, uprkos niskoj likvidnosti na tržištu. Vlade obično nemaju problem pristupa finansiranju, što je dobra naznaka za tržište", izjavio je Orlando Grin iz "Kredi Agrikol" banke.

Prosečna dobit na 12-mesečne španske obveznice pala je na 1,836 procenata sa julskih 2,221 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.