Španija: Kraj dvogodišnje recesije?

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Kraj dvogodišnje recesije?

Madrid -- Španska vlada je saopštila da je dvogodišnja recesija u toj zemlji dotakla dno, pošto je u avgustu zabeležen šesti uzastopni mesec smanjenja nezaposlenosti.

U avgustu je registrovano oko 4,7 miliona nezaposlenih lica, što je gotovo nepromenjeno u odnosu na prethodni mesec, navedeno je u izveštaju španskog ministarstva rada, a prenosi Frans pres.

Međutim, brisanje 31 osobe sa evidencije nezaposlenih bilo je dovoljno za špansku vladu koja je odmah pozdravila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest uzastopnih meseci pada nezaposlenosti.

"Mislim da je kriza dotakla dno. Iako je zadatak koji nam predstoji velik, mogu reći da su ovo ohrabrujući podaci. Najnoviji podaci ukazuju na nešto što smo očekivali, odnosno stabilizaciju tržišta rada", izjavio je španski ministar ekonomije, Luis de Gindos, za španski radio Kadena Ser.

Španska državna sekretarka za zapošljavanje, Engrasija Idalgo, saopštila je da su ovi podaci u skladu s drugim pozitivnim ekonomskim pokazateljima, među kojima su poboljšanje poverenja i konkurentnosti, kao i rast kredibiliteta španske ekonomije.

Španija i dalje nastoji da prevaziđe težak period koji je usledio posle pucanja "mehura nekretnina" u 2008. godini, i koji je uništio milione radnih mesta, uzrokujući ogroman rast nivoa duga.

Zvanični podaci zasnovani na anketiranju domaćinstava pokazuju da je stopa nezaposlenosti u drugom tromesečju dostigla 26,26 odsto, što je blago ispod rekordnih 27,16 odsto iz prvog tromesečja ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija: Kraj dvogodišnje recesije?

Izvor: B92, 03.Sep.2013

Madrid -- Španska vlada je saopštila da je dvogodišnja recesija u toj zemlji dotakla dno, pošto je u avgustu zabeležen šesti uzastopni mesec smanjenja nezaposlenosti...U avgustu je registrovano oko 4,7 miliona nezaposlenih lica, što je gotovo nepromenjeno u odnosu na prethodni mesec, navedeno...

Nastavak na B92...

U Španiji tokom avgusta posao dobila samo 31 osoba

Izvor: Capital.ba, 03.Sep.2013

MADRID, Španija se i dalje suočava sa problemom visoke stope nezaposlenosti, pošto je tokom proteklog mjeseca u toj zemlji registrovano da je posao dobila samo 31 osoba. Prema podacima iz ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.