Spajanje Šumadije sa istočnom Srbijom: Gradi se auto-put Vožd Karađorđe

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 14:47

Spajanje Šumadije sa istočnom Srbijom: Gradi se auto-put "Vožd Karađorđe"

Beograd -- Vlada je donela odluku da se "Koridorima Srbije" dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta Vožd Karađorđe.

Na današnjoj sednici Vlade doneta je odluka da se “Koridorima” Srbije dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta “Vožd Karađorđe”, saznaje "Blic".

Ovaj auto-put spojiće Šumadiju sa istočnom Srbijom, a Vlada je nedavno donela zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojim se potvrđuje da je taj infrastrukturni projekat od posebnog značaja za državu.

Kako je najavljeno, obuhvata teritorije opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

"Na ovaj način ostvariće se veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije, odnosno Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom", najavili su nedavno iz "Koridora Srbije".

Petljom "Županjac" kod Lazarevca biće spojena dva autoputa, "Miloš Veliki" i "Vožd Karađorđe", što će omogućiti najkraću vezu sa Crnom Gorom, a preko luke Bar i sa južnom Italijom, kao i veze sa pomorskim lukama Jadrana i Sredozemlja.

Autoput "Vožd Karađorđe" biće povezan sa saobraćajnim Koridorom 10 kod Malog Požarevca i Markovca, a doprineće poboljšanju opštih uslova života građana ali će omogućiti i ubrzani razvoj turizma u Šumadiji.

Koridori su nedavno istakli i da se očekivana finansijska korist od realizacije projekta odnosi na prihode od naplate putarine i na komercijalne prihode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.