Sosa: Struja treba da poskupi bar za iznos inflacije

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sosa: Struja treba da poskupi bar za iznos inflacije

Struja u Srbiji treba da poskupi bar za iznos inflacije, čime bi i dalje cena električne energije ostala stabilna, kaže šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijan Sosa Struja u Srbiji treba da poskupi bar za iznos inflacije, čime bi i dalje cena električne energije ostala stabilna, kaže šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijan Sosa, i podseća da tarife nisu menjanje skoro dve godine.Pročitajte još - Novi prozori >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od naknada za gas i struju Na pitanje novinara hoće li poskupeti struja, Sosa je rekao da je kratkoročno potrebno povećati cene električne energije, a da srednjoročno treba se povećavaju postepeno."Srbija će morati da pređe na čistije izvore energije. To (poskupljenje struje) će morati postepeno da se dešava, pri čemu treba uzimati u obzir socijalne implikacije", naveo je Sosa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

MMF preporučuje povećanje cene struje

Izvor: VOA, 22.Jul.2019

Šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa rekao je da struja treba da raste bar toliko da bi se uskladila sa rastom inflacije, što je predsednik Aleksandar Vučić najavio kao novo poskupljenje još u junu mesecu. Inače, MMF je pre nekoliko dana doneo je odluku...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.