Solidarnost pozvala na ostavku Selakovića: Radnici postali jeftina radna snaga i robovi

Izvor: Beta, 31.Mar.2023, 13:18

Solidarnost pozvala na ostavku Selakovića: Radnici postali jeftina radna snaga i robovi

Predstavnici platforme Solidarnost pozvali su danas na ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikolu Selakovića i ocenili da se vlast u zemlji hvali time što su radnici postali jeftina radna snaga.Oni su ispred Selakovićevog Ministarstva održali skup na kojem su pitali gde je ministar, a povod za to su godišnjica pogibije rudara u Aleskinačkom rudniku i pogibije radnika na radnim mestima koji su se dešavali u poslednje vreme.Portparolka platforme "Solidarnost" Melanija Lojpur izjavila je da je od 2011. do 2022. godine pokrenuto 239 krivičnih prijava u vezi sa radnim pravima i da je od tog broja više od 50 odsto odmah odbačeno, a samo mali deo se završio izricanjem kazne."Naša vlast se hvali time što smo jeftina radna snaga, a time i roba, mi smo postali robovi. Insitucije ćute i to je najgore", rekla je Lojpur.Ona je pročitala imena radnika koji su poginuli prošle godine u rudniku u Aleksincu i imena radnika koji su poginuli od početka godine na radnim mestima."Ove nedelje izgubio je život i Života vozač Gradskog saobraćajnog prevoza, Dalibor koga je ubio viljuškar, Danka u 'Leoniju' koja je umrla jer je verovatno zadobila povrede na radu. Žena iz Niša iz 'Aster tekstila' kojoj ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Solidarnost pozvala na ostavku Selakovića: Radnici postali jeftina radna snaga i robovi

Izvor: Beta Video, 31.Mar.2023

BEOGRAD - Portparolka platforme ``Solidarnost`` Melanija Lojpur izjavila je da je od 2011. do 2022. godine pokrenuto 239 krivičnih prijava u vezi sa radnim pravima i da je od tog broja više od 50 odsto odmah odbačeno, a samo mali deo se završio izricanjem kazne. (ć1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Ministarstvo za rad: „Solidarnost“ se služi tragedijama zarad sticanja jeftinih političkih poena

Izvor: Danas, 31.Mar.2023

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije reagovalo je danas na izjave predstavnika platforme "Solidarnost" o pravima radnika u zemlji i tragedijama koje su se dogodile na radu, istakavši da se "služe ljudskim tragedijama zarad sticanja jeftinih političkih poena".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.