Solarni paneli: Božimir račun za struju duguje samo Bogu

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solarni paneli: Božimir račun za struju duguje samo Bogu

Gornji Milanovac -- Porodicu Milosavljević iz takovskog sela Drenova pre nekoliko godina ogrejalo je sunce.

U seosku kuću Stana i Božimir vratili su se iz grada, nakon što su pre 14 godina ostali bez posla.

"Kuća je stara skoro 200 godina, a oko četiri decenije u njoj niko nije živeo. Prvo smo boravili bez struje, koristeći fenjer, lampu, petrolejku i na taj način smo osvetljivali domaćinstvo", priča Božimir za RINU.

Nakon godina provedenih u mraku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milosavljevići su petrolejku u svojoj brvnari zamenili solarnim panelima, pa su konačno i u njihovom domaćinstvu zasijale sijalice.

"Radi mi frižider, televizija, sijalice, a može i šporet po potrebi. U ovim brdima sada imam sasvim dovoljno struje za naše potrebe", kaže Božimir.

Zbog komšijskih nesuglasica uvođenje električne energije ovu porodicu koštalo bi oko 2.500 hiljade evra, zbog toga su odlučili da se oslone na najjeftini izvor energije i uložili duplo manje u solarne panele. Nisu se pokajali zbog svoje odluke, koja im se već isplatila.

"Ovo je najbolja odluka koju sam mogao da donesem, jer ja sada za struju dugujem samo Bogu", navodi Božimir.

Kuća Milosavljevića često je na meti znatiželjnih prolaznika, ali i komšija koji bi rado pristali da i njih – sunce ogreje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog onoga što takovski domaćin Božimir ima, celo selo zagleda u njegovo dvorište!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019

Porodicu Milosavljević iz takovskog sela Drenova pre nekoliko godina ogrejalo je sunce. U seosku kuću Stana i Božimir vratili su se iz grada, nakon što su pre 14 godina ostali bez posla...- Kuća je stara skoro 200 godina, a oko četiri decenije u njoj niko nije živeo. Prvo smo boravili bez struje,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.