Izvor: S media, 31.Jan.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantni gubici Dojče banke: U minusu dve milijarde evra!

Glavna banka najjače evropske ekonomije, Dojče banka, saopštava da je poslednji kvartal prošle godine završila u minusu većem od dve milijarde evra. Najavljuje otpuštanja i smanjenje troškova.

Dojče banka je poslednji kvartal 2011. godine završila sa zaradom od 186 miliona evra. U istom periodu 2012. godine izgubila je više od dve milijarde evra. Pravdaju se novim pravilima za rizičnu imovinu i plasmane, a čak milijarda evra gubitka odlazi na izdatke za parnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Dojče banka je suočena sa tužbama i istragama, kao i neke druge velike banke, zbog manipulisanja liborom.

"Morali smo da se borimo sa posledicama brojnih problema, među kojima je skandal sa liborom. Nema sumnje da nas sve to čeka i u 2013. godini, ali i mnogi drugi problemi", kaže generalni direktor Dojče banke Jirgen Finčen.

Ipak, čelnici banke su optimisti za ukupan uspeh ove godine, jer se američka ekonomija oporavlja, a finansijska tržišta su se primirila. To potvrđuju i procene berze u Frankfurtu.

Robert Halver sa berze u Franfurtu kaže da je na prvi pogled gubitak šokantan, ali da Dojče banka "sad dolazi u situaciju da se povuče iz neželjenih poslova i uđe u nova, unosnija područja".

"I dalje imaju potencijal da budu vodeća svetska banka", kaže Halver.

(RTS)

FOTO: Beta/ AP Photo/dpa, Boris Roesler

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.