Socijalni stanovi u Nišu na prodaju od kraja godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalni stanovi u Nišu na prodaju od kraja godine

NIŠ - Izgradnja socijalnih stanova u niškom naselju Duvanište odvija se prema planu, a prodaja bi, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, trebalo da počne od kraja godine. 

Prva lopata je bačena proletos, a i pored lošijeg vremena, prema rečima direktora, izgradnja 70 stanova za socijalno stanovanje u Ulici Majakovskog odvija se bez problema.

- Lamela L5 malo kasni iz objektivnih razloga, zbog izmeštanja vodovodne >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << cevi, ali sve napreduje u predviđenim rokovima - kaže Stojanović.

Direktor dodaje da pre kraja godine nije realno očekivati konkurs za kupovinu novih stanova. Razlozi su finansijske prirode.

- Sudski veštaci koji procenjuju vrednost nekretnine, ne šalju pozitivno mišljenje dok objekat ne bude 80 odsto gotov. Konkurs raspisati pre završetka 80 odsto je besmisleno, jer ljudi ne mogu da uzmu kredite za kupovinu stanova - kaže Stojanović.

52 stana biće na prodaju, a cena bi trebalo, kako je najavljeno ranije, da bude oko 350 evra po kvadratu. Preostalih 18 stanova će se iznajmljivati, a o ceni će se odlučivati naknadno.

Izgradnju stanova u Duvaništu finansira većim delom Grad sa 156 miliona dinara, dok je 46 dinara stiglo iz državne kase. Pored izgradnje stanova, ovim novcem će biti plaćeno i parterno uređenje oko zgrada.

Najbolju ponudu na tenderu imala je “Tončev gradnja” iz Surdulice, tako da radnici ove firme uveliko rade na izgradnji. Prema projektu rok za završetak radova je 14 meseci.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.