Soči: Privedena 33 srpska radnika

Izvor: B92, 18.Jan.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soči: Privedena 33 srpska radnika

Moskva, Soči -- Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta.

Radnici su privedeni juče, i dalje se nalaze u pritvoru, u FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu ambasada Srbije u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ambasada u Moskvi preduzimaju sve mere da bi pomogli srpskim radnicima privedenim u Sočiju, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Odmah po prijemu prvih informacija, Ministarstvo i Ambasada su se angažovali na ovom slučaju", kažu u Ministarstvu u Beogradu i dodaju da Ambasada u Moskvi "preduzima sve mere i u stalnom je kontatku sa svim nadležnim organima".

Kako je precizirano u Ministrastvu spoljnih poslova, konzul Srbije u Rusiji "angažovaće se na licu mesta", a u toku je prikupljanja informacija da bi se pomoglo državljanima Srbije u Sočiju.

Ministastvo će izveštavati javnost o svemu novom u ovom slučaju.

Diplomatski izvori su naveli da ne znaju sve okolnosti pod kojima su privedeni državljani Srbije i dodali da su na gradilištu privedeni i drugi strani radnici.

Za sada nije jasno koje će mere preduzeti ruska vlasti, ali se može očekivati da će strani radnici biti deportovani u skladu s ruskim zakonima.

Mere bezbednosti u Sočiju su poostrene pred Zimske olimpijske igre koje se održavaju februara, posebno zbog dva teroristička napada u Volgogradu uoči Nove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sočiju pritvorena 33 srpska radnika

Izvor: RTS, 18.Jan.2014

Privedena 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta. Ambasada u Moskvi je u kontaktu sa nadležnim organima. Može se očekivati da će, u skladu sa ruskim zakonima, radnici biti deportovani. ..Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela...

Nastavak na RTS...

U Sočiju pritvoreno 33 srpskih radnika bez dokumenata

Izvor: Blic, 18.Jan.2014

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je sinoć 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištima u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta, saznaje Beta u diplomatskim izvorima u Moskvi. ..Radnici se i dalje se nalaze u pritvoru FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu ambasada Srbije...

Nastavak na Blic...

Soči: Pritvorena 33 radnika iz Srbije bez dokumenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2014

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali neophodna dokumenta, saznaje Beta u diplomatskim izvorima u Moskvi. Radnici su privedeni juče, i dalje se nalaze u pritvoru, u FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.