Snažna domaća kompanija pravi potez za građevinarstvo

Izvor: RTS, 11.Jul.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Snažna domaća kompanija pravi potez za građevinarstvo"

Formiranje snažne domaće kompanije bio bi pravi potez da građevinarstvo u Srbiji u potpunosti stane na noge, poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajlovićeva je navela da su nadležni u prethodne tri godine obezbedili novac za infrastrukturu i ubrzali projekte, doneli sistemske zakone i stvorili uslove da naše građevinske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rade.

Kako je istakla, sledeći korak u podizanju građevinarstva je da imamo veliku domaću kompaniju koja će imati kapital, zaposlene i opremu da radi na svim gradilištima, u Srbiji i van nje.
"Posle decenija uništavanja i propadanja, domaće kompanije danas moraju da angažuju podizvođače, jer nemaju dovoljno radnika ili adekvatnu opremu i zato je potrebno da postoji jedna jaka kompanija koja je sposobna da radi na svim projektima i bude konkurentna na drugim tržištima", poručila je Mihajlovićeva, a saopštilo je resorno ministarstvo.
Kaže da su u prethodnom periodu doneti ključni zakoni – o planiranju i izgradnji, o katastru, o ozakonjenju, uz uvedeno elektronsko izdavanje dozvola, te da je sada trenutak da se razmišlja šta dalje.
"Verujem da bi formiranje snažne domaće kompanije bio pravi potez da građevinarstvo u potpunosti stavimo na noge", poručila je Mihajlović.
Ministarka je istakla i da je vrednost svih infrastrukturnih projekata u Srbiji, koji se realizuju ili su u planu za naredni period, 14,7 milijardi evra i da je cilj Vlade da udeo građevinarstva podigne sa sadašnjih skoro pet odsto na najmanje sedam odsto do 2020. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.