Smena na čelu Zastava oružja, generalni iz Krušika

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena na čelu "Zastava oružja", generalni iz Krušika

Kragujevac -- Za novog generalnog direktora "Zastava oružje" postavljen je Mladen Petković koji je do sada obavljao dužnost generalnog direktora "Krušik–Valjevo".

Dužnosti je razrešen dosadašnji direktor kragujevačke fabrike Milojko Brzaković.

Prema navodima iz Samostalnog sindikata fabrike, novi direktor je postavljen odlukom Nadzornog odbora posle redovnog konkursa za izbor, a dosadašnji direktor je obavljao tu dužnost kao penzioner.

Iz sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopšteno da su za vreme direktora Brzakovića dugovanja fabrike uvećana za blizu četiri milijarde dinara, a kako se navodi, i ; pored najpovoljnijih tržišnih uslova poslovanja koje je fabrika imala od raspada bivše SFRJ.

"U tom periodu je raskinut ugovor o plasmanu lovačkog i sportskog oružja na američko tržište, donošene su odluke koje su fabriku zbog gubitka sudskih sporova koštale višemilionske iznose. Iako je bio dužan da postupa sa pažnjom dobrog domaćina nije došlo do efikasnijeg poslovanja, smanjenja troškova i poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih kao i uslova rada", navodi se u saopštenju sindikata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.