Niš ne pamti takvu podršku i izdvajanja sredstava VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niš ne pamti takvu podršku i izdvajanja sredstava" VIDEO

Niš -- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je nezaposlenost u Nišu smanjena sa 36.000 na 25.000 zahvaljujući otvaranju pet fabrika za dve godine.

"Danas otvaramo petu fabriku, sutra već šestu. To je veoma značajno za Niš gde smo imali situaciju da su se fabrike zatvarale, sada je sasvim drugačija slika", naveo je Bulatović za Prvu TV.

Prema njegovim rečima, od 2016. godine povećan je broj novootvorenih preduzeća za 1.600.

Bulatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da su ulaganja države u Niš velika, navodećii da se trenutno radi na 10 velikih projekata u kojima su bespovratna sredstva države i 100 odsto ili 50 odsto.

"Niš ne pamti takvu podršku i izdvajanja sredstava iz budžeta, od nacionalnog stadiona, fabrike za prečišćavanje vode, izmeštanje pruge, naučno-tehnološkog parka,...", kazao je Bulatović.

Gradonačelnik kaže da se zahvaljujući svim i privatnim i državnim investicijama rađa jedan novi, moderni Niš, koji će privući i nove investicije i stvoriti uslove i ambijent za bolji standard i život.

Na pitanje šta je to što je i dalje problem u Nišu i o čemu će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada danas dođe u Niš, Bulatović kaže:

"Kao i uvek svih 18 puta u poslednje dve godine, sastanak će biti u razgovorima oko razvoja i investicija na kojima radimo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.